Gewrichtspijn

Gewrichten zorgen ervoor dat je lichaam soepel kan bewegen: ze zorgen ervoor dat je lichaamsdelen zoals armen en benen kunt buigen en strekken. Gewrichten bestaan meestal uit twee botten met aan het uiteinde ervan kraakbeen. Dit kraakbeen zorgt voor een glad oppervlak, dat het bewegen van de gewrichten soepel laat verlopen.

Wat is gewrichtspijn?

Gewrichtspijn

Er zijn veel mensen die geen soepele gewrichten hebben en pijn ervaren bij een kleine beweging. Denk maar aan hele simpele dingen als de auto in en uit stappen of de boodschappentas dragen. Ook kou is vaak van invloed op gewrichtspijnen.

Slijtage van gewrichten wordt ook wel artrose genoemd. Het is een aandoening waarbij de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen achteruit gaat en uiteindelijk zelfs helemaal kan verdwijnen. Meestal is het niet erg en je hoeft er ook niet per se iets van te merken, maar als de pijn vaker terugkomt en langer aanhoudt, kan dit zeer vervelend zijn. Bij een ontsteking van de gewrichten spreken we over artritis.

Oorzaken

Wandelen in de natuurArtrose kan op verschillende manieren ontstaan. Veelal ontstaat het op natuurlijke wijze door het ouder worden. Overbelasting of herhaalde blessures door sporten kunnen ook een rol spelen.

Artritis (ontsteking van gewrichten) kan onder andere worden veroorzaakt door reumatische aandoeningen. Ook bij deze aandoening speelt ouder worden vaak een rol.

Behandeling

Gewrichtspijn houdt vaak iets langer aan en is daardoor erg vervelend.

Tips

  • Blijf in beweging op een gedoseerde en gematigde manier, maar vermijd overbelasting
  • Massage kan helpen
  • Neem een warm bad of warme douche
  • Overweeg fysiotherapie
  • Let op voeding en (over)gewicht
  • Wees bewust van een goede (werk)houding (Mensendiecktherapie kan hierbij helpen)

Blijf toch in ieder geval in beweging, ook als het pijn doet. Nieuwe Aleve Select 275 werkt tot wel 12 uur lang tegen gewrichtspijn. De werkende stof in Aleve Select, naproxennatrium, heeft een langere werkingsduur dan ibuprofen.

> Bekijk onze producten