Nieuwe Aleve Select 275. Werkt langer dan paracetamol of ibuprofen

Sitemap | Contact | Zoeken ยป Bayer Group

Nieuwe Aleve Select 275. Werkt langer dan paracetamol of ibuprofen
Nieuwe Aleve Select 275. Werkt langer dan paracetamol of ibuprofen

Veelgestelde vragenDe verpakking van Aleve Classic ziet er ineens anders uit. Is er ook iets veranderd aan de pijnstiller zelf?

Aan de pijnstiller zelf is niets veranderd, die is precies hetzelfde gebleven. Alleen het uiterlijk van de verpakking is gewijzigd: het doosje ziet er nu moderner uit en past beter bij de verpakkingen van de andere Aleve pijnstillers.

Waarom kan ik Aleve Intense 550 niet meer vinden bij mijn drogist?

De overheid (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) heeft besloten dat Aleve Intense 550 vanaf 1 januari 2011 nog uitsluitend bij de apotheek mag worden verkocht. De apotheek is aangewezen om zorgadvies en medicatie bewaking te geven. Aangezien de dagdosering van Aleve Intense 550 1 tablet is, vindt de overheid de kans op overmatig gebruik te groot. Aleve Intense 550 is bij de apotheek verkrijgbaar zonde recept.

Aleve Intense 550 is bij de drogist vervangen door nieuwe Aleve Select 275. Ook deze pijnstiller is speciaal tegen rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn en werkt tot wel 12 uur lang. Dat is langer dan paracetamol of ibuprofen. Afhankelijk van de pijn kunnen van Aleve Select 275 1 tot 3 tabletten per dag worden geslikt. Gestart kan worden met 1-2 tabletten (2 x 275 = 550 mg) en indien nodig na 8-12 uur nog 1 tablet.

Wat zijn de verschillen tussen nieuwe Aleve Select 275 en Aleve Intense 550?

                                      Aleve Select 275                                            Aleve Intense 550

Dosering                     275 mg                                                             550 mg
Dagdosering              1-3 tabletten                                                    1 tablet
Pijnen                          Rugpijn, spierpijn, gewrichtspijn                Stevigere pijnen
Leeftijd                        >12 jaar                                                            12-65 jaar
Verkrijgbaarheid        Drogist en apotheek                                      Apotheek

 

Aleve Intense 550 is nog uitsluitend bij de apotheek verkrijgbaar: kan ik Aleve Intense 550 en andere Aleve pijnstillers dan nog wel met een gerust gevoel nemen?

Ja, Aleve pijnstillers kunnen met een gerust gevoel worden gebruikt volgens de aanwijzingen in de bijsluiter. Aleve pijnstillers mogen, net zoals de meeste vrij verkrijgbare geneesmiddelen, tot 10 dagen achter elkaar worden gebruikt. Als de klachten na 10 dagen nog niet verminderd zijn, is het verstandig naar de huisarts te gaan.

Waarom kan ik de 20 stuks en/of 40 stuks verpakking van Aleve Classic niet meer vinden bij mijn drogist?

Aleve Classic 20 en 40 stuks zijn bij de drogist vervangen door Aleve Classic 10 stuks. De overheid (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) vindt de kans op overmatig gebruik bij grootverpakkingen te groot. Daarom is besloten dat per 1 januari 2011 alle ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID's, zoals Aleve) bij de drogist naar maximale verpakkingsgroottes gaan. Aleve Classic 20 stuks is nog wel verkrijgbaar bij de apotheek zonder recept, Aleve Classic 40 stuks gaat uit het assortiment en zal niet meer worden verkocht.

Waarom kan ik de 20 stuks verpakking van Aleve Feminax niet meer vinden bij mijn drogist?

Aleve Feminax 20 stuks is vervangen door Aleve Feminax 12 stuks. De overheid (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) vindt de kans op overmatig gebruik bij grootverpakkingen te groot. Daarom is besloten dat per 1 januari 2011 alle ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID's, zoals Aleve) bij de drogist naar maximale verpakkingsgroottes gaan.

Mag ik meerdere verpakkingen van Aleve Classic 10 stuks kopen?

Ja, dat mag inderdaad.

Mag ik meerdere verpakkingen van Aleve Feminax 12 stuks kopen?

Ja, dat mag inderdaad.

Aleve Classic is bij de drogist alleen nog in een 10 stuks verpakking verkrijgbaar: kan ik Aleve Classic en andere Aleve pijnstillers dan nog wel met een gerust gevoel nemen?

Ja, Aleve pijnstillers kunnen met een gerust gevoel worden gebruikt volgens de aanwijzingen in de bijsluiter. Aleve pijnstillers mogen, net zoals de meeste vrij verkrijgbare geneesmiddelen, tot 10 dagen achter elkaar worden gebruikt. Als de klachten na 10 dagen nog niet verminderd zijn, is het verstandig naar de huisarts te gaan.

Aleve Feminax is bij de drogist alleen nog in een 12 stuks verpakking verkrijgbaar: kan ik Aleve Feminax en andere Aleve pijnstillers dan nog wel met een gerust gevoel nemen?

Ja, Aleve pijnstillers kunnen met een gerust gevoel worden gebruikt volgens de aanwijzingen in de bijsluiter. Aleve pijnstillers mogen, net zoals de meeste vrij verkrijgbare geneesmiddelen, tot 10 dagen achter elkaar worden gebruikt. Als de klachten na 10 dagen nog niet verminderd zijn, is het verstandig naar de huisarts te gaan.

Welke verschillende pijnstillers zijn er en hoe werken ze?

Er zijn 2 soorten pijnstillers te onderscheiden:

1. Paracetamol is als pijnstiller al meer dan 50 jaar verkrijgbaar. Het is in Nederland een bekende pijnstiller. Paracetamol is pijnstillend en koortsverlagend, maar remt niet de ontsteking. Hoe paracetamol precies werkt is echter nog altijd niet bekend.

2. NSAID's zijn pijnstillers die niet alleen de pijn stillen en de koorts verlagen, maar ook de ontsteking remmen. De werking van NSAID's is wél bekend: ze hebben een remmende invloed op de aanmaak van prostaglandines, de 'pijnstof' die de zenuwen prikkelt om een pijnsignaal af te geven. Door het remmen van de aanmaak van deze 'pijnstof', wordt de pijn dus verminderd. Aleve is een voorbeeld van een NSAID.

 

Wat voor soort pijnstiller is Aleve?

Aleve bevat de werkzame stof naproxennatrium en is een NSAID met een langdurige en effectieve werking. Aleve werkt tot wel 12 uur lang en dat is langer dan paracetamol of ibuprofen. Hierdoor hoeven gedurende de dag minder pillen te worden geslikt. Aleve heeft speciale pijnstillers voor specifieke pijnen, afgestemd op pijnklacht en leeftijd: Aleve Feminax, Aleve Classic en Aleve Intense 550.

Waarom werkt Aleve tot wel 12 uur lang, en dus langer dan paracetamol of ibuprofen?

Dit komt door de lange werkingsduur van de werkzame stof in Aleve: naproxennatrium.

Waar is Aleve te koop?

Aleve is vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheker.

Voor wie is Aleve geschikt?

De langdurige werking van Aleve (Aleve werkt tot wel 12 uur lang en dat is langer dan paracetamol of ibuprofen) maakt Aleve vooral geschikt voor pijnen die langer kunnen aanhouden zoals lichaamspijn (bijvoorbeeld rugpijn, spierpijn, gewrichtspijn), menstruatiepijn, hoofdpijn, kiespijn en griep.

Wie mogen Aleve niet gebruiken?

Bij een eerdere allergische reactie op pijnstillers zoals acetylsalicylzuur, ibuprofen of naproxen wordt gebruik van Aleve afgeraden. Aleve mag niet worden gebruikt door maagpatiënten, nierpatiënten en patiënten die met antistollingsmiddelen worden behandeld. Zoals voor alle geneesmiddelen geldt: raadpleeg de bijsluiter van Aleve Classic of de bijsluiter van Aleve Intense 550, of de huisarts indien je andere geneesmiddelen gebruikt. Voor Aleve Intense 550 is de gebruiksaanwijzing deze niet boven de 65 jaar te gebruiken zonder eerst met de (huis)arts te overleggen. Naarmate het lichaam ouder wordt kán de afbraak van geneesmiddelen namelijk minder snel worden. Vanaf 65 jaar kan wel gerust Aleve Classic worden gebruikt (maximaal 2 tabletten per dag).

Wat is het verschil tussen Aleve Classic en Aleve Intense 550?

Aleve Intense 550 is speciaal ontwikkeld tegen rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Door de hogere dosering naproxennatrium, namelijk 550 mg, is Aleve Intense 550 geschikt voor stevigere lichaamspijnen. Eén tablet Aleve Intense 550 werkt tot wel 12 uur lang en dat is langer dan paracetamol en ibuprofen.

Aleve Classic werkt snel en langdurig bij pijnklachten zoals hoofdpijn, griep, spierpijn en kiespijn. Aleve Classic bevat 220 mg naproxennatrium. Deze specifieke dosering naproxennatrium maakt Aleve Classic geschikt voor het verlichten van de wat mildere pijnklachten. Ook Aleve Classic werkt langer dan paracetamol en ibuprofen.

Hoeveel dagen achtereen mag je Aleve gebruiken?

Zoals andere zelfzorggeneesmiddelen mag Aleve tot 10 dagen achter elkaar worden gebruikt. Als de pijn dan nog steeds aanhoudt, de arts raadplegen.

Wanneer mag Aleve opnieuw gebruikt worden na 10 dagen gebruik?

De (huis)arts kan hierover beslissen. Dit is per persoon verschillend.

Vanaf welke leeftijd mag Aleve worden gebruikt?

Aleve mag vanaf 12 jaar worden gebruikt.

Is de dosering voor een 12-jarige gelijk aan die voor een volwassen persoon?

Ja, de nieren en lever die de werkzame stof naproxen moeten omvormen en uitscheiden zijn vanaf die leeftijd voldoende ontwikkeld.

Waarom mag Aleve Intense 550 niet boven de 65 jaar worden gebruikt?

Voor Aleve Intense 550 is de gebruiksaanwijzing deze niet boven de 65 jaar te gebruiken zonder eerst met de (huis)arts te overleggen. Naarmate het lichaam ouder wordt kán de afbraak van geneesmiddelen namelijk minder snel worden. Daarnaast gebruiken 65-plussers vaak andere medicijnen die kunnen interfereren met Aleve Intense 550. Vanaf 65 jaar kan wel gerust Aleve Select 275 worden gebruikt.

Werkt Aleve bloedverdunnend?

Aleve werkt bloedverdunnend, maar Aleve kan worden gebruikt na het trekken van een tand of kies als de bloeding gestopt is.

Kan Aleve gebruikt worden met andere geneesmiddelen?

In de bijsluiter van de Aleve producten staat vermeld van welke middelen de werking wordt versterkt dan wel juist wordt verminderd door combinatiegebruik met Aleve. Raadpleeg de bijsluiter van Aleve Intense 550 en Aleve Classic.

Kan Aleve worden gebruikt tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding?

Aleve kan niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of tijdens de periode dat borstvoeding wordt gegeven, tenzij de behandelend arts anders adviseert.

Bevat Aleve gluten?

Nee, Aleve bevat geen gluten.

Bevat Aleve suiker?

Nee, en daarmee is Aleve geschikt voor diabetici.

Ik heb een koemelkallergie en mag daarom geen producten gebruiken met lactose. Is Aleve dan een geschikte pijnstiller voor mij?

Ja, want Aleve bevat geen lactose.

Ik volg een natriumarm dieet. Mag ik Aleve gebruiken?

Een tabletje Aleve Classic bevat slechts 20 mg natrium en Aleve Intense 550 bevat 50 mg natrium. Beide passen daarmee in een natriumarm dieet als u zich aan de toegestane dosering houdt. Raadpleeg de bijsluiter van Aleve Classic en de bijsluiter van Aleve Intense 550.

Wanneer bijvoorbeeld Aleve Intense 550 wordt gebruikt voor rugpijn, kan het dan tegelijkertijd ook hoofdpijn bestrijden, of moet daar nog iets anders voor worden geslikt?

De specifieke dosering van Aleve Intense 550 is speciaal ontwikkeld voor stevige lichaamspijn zoals rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Aleve is een NSAID en remt de aanmaak van prostaglandines (de doorgevers van pijn), wat betekent dat er ook hoofdpijn mee bestreden kan worden. Een aanvullende pijnstiller slikken is dus niet nodig en bovendien niet aan te bevelen in verband met combinatiegebruik.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van het gebruik van Aleve en hoe vaak komen ze voor?

Gebruik Aleve volgens de bijsluiter.

Aleve mag tot 10 dagen worden gebruikt, in overleg met een huisarts kan de behandeling worden gecontinueerd. Zoals alle geneesmiddelen kan Aleve bijwerkingen veroorzaken. Bij naproxennatrium zijn bijwerkingen waargenomen zoals brandend maagzuur, misselijkheid, hoofdpijn, maar die gaven niet altijd aanleiding tot het stoppen van het gebruik van naproxennatrium.

Wat zijn de risico's van Aleve bij verkeerd gebruik (niet volgens de bijsluiter)?

Verschijnselen van overdosering kunnen onder meer zijn: misselijkheid, braken, pijn in de maagstreek, slaperigheid, duizeligheid en diarree. Wanneer te veel van Aleve is gebruikt, moet contact worden opgenomen met de arts of apotheker.

Copyright © Bayer B.V., Healthcare, Division Consumer Care, KOAG nr. 80-0310-0341
Lees voor gebruik de bijsluiter. Voor het laatst geupdate 19-04-2010